Imate pitanja? Pozovite nas

Kontakt 

„Sanus per aquam“, u prevodu znači „zdravlje iz vode“. Nekada se pod ovim terminom podrazumijevalo kupanje u ljekovitim banjskim vodama, dok se danas koristi za označavanje posebnih trenutaka u kojima se povlačimo od stresa i obaveza, njegujemo tijelo i opuštamo duh…

 

1 SPA SPA 1

Nudimo:

- Finska sauna
- Parno kupatilo
- Bio sauna
- Tuševi
- Relax zona
- Dvije prostorije za različite vrste masaža

Očekivane dobrobiti korišćenja SPA centra?

SPA centar treba da bude vaša oaza mira, kutak u kojem ćete vratiti vitalnost, izdržljivost, dobro raspoloženje, volju i snagu za rad, kao i želju i elan da se suočite sa novim izazovima…

PARNO KUPATILO

Boravak u parnom kupatilu (hamamu), na temperaturi od 43 stepena C, podstiče znojenje i izbacivanje tečnosti iz organizma, a samim tim i nagomilanih toksina. U parnom kupatilu uglavnom se koriste eterična ulja na bazi eukaliptusa, lavande i bosiljka, što podstiče pročišćavanje disajnih puteva, zbog čega je ovaj tretman veoma preporučljiv za pušače.

12 SPA SPA 12

FINSKA SAUNA

Temperatura je najekstremnija od svih sauna, jer uz minimalnu vlagu (5-15 %) održava temperaturu na 85-95 C.Unutrašnjost saune je uvijek drvena. Unutar saune nalazi se peć ispunjena vulkanskim kamenjem koje preuzima temperaturu grijača iz peći. Zbog visoke temperature boravak unutar saune ograničen je na max. 15 minuta, a preporučeni boravak je 8 do 12 minuta u tri ciklusa sa odmorom i hlađenjem između ciklusa. Vazduh je moguće dodatno ovlažiti i istovremeno aromatizovati polijevanjem vrućeg kamenja vodom u koju se dodaju razna eterična ulja.
Zbog svoje ekstremne temperature preporučuje se potpuno zdravim i neosjetljivim ljudima.

13 SPA SPA 13

BIO SAUNA

Blaža verzija finske saune sa povećanom vlagom koja se preporučuje pripadnicama ljepšeg pola i svim korisnicima koji teško podnose suvi zrak i visoku temperaturu finske saune.S temperaturom oko 60 C i kontrolisanom količinom vlage od oko 55 % predstavlja posebno nježnu i ugodnu klimu za opuštanje i osjećaj ugodnosti.
Preporučeni boravak unutar bio saune je od 15 do 20 min.