Zorana Baćović

0


- Rođena 15.05.1976
- Dipomirani pravnik, Pravni fakultet u Beogradu
- Deo instruktorskog tima Soko gym-a u Podgorici počev od marta 2000. godine

Bavljenje sportom sam započela u ranim predškolskim danima na časovima modernog baleta i ritmičke gimnastike. U svet fitnesa zakoračila sam 1992. godine u poznatom fitnes klubu u Zemunu, a potom sam 1994. godine prešla u novobeogradski klub nadomak današnje Arene, koji je slovio, a slovi i danas, za mesto okupljanja vodećih instruktora u Srbiji i šire, gde sam konačno i započela instruktorski rad. Učešće u edukaciji sam započela na Prvoj NIKE Aerobik konvenciji organizovanoj 1997.godine u Beogradu, koji je okupio instruktorski kadar i pružio pregršt stručnih znanja kao teorijskih tako i praktičnih.
Na raznobojnoj paleti časova koje sam vodila istakla bih časove klasičnog aerobika, step aerobika, body dance-a i kombinovavani tip treninga.
Počev od 2005. godine, nakon višegodišnjeg učenja teorijskih postavki Pilatesa i njihove praktične primene na individualnim časovima sa instruktorima evropskih fitnes centara, vodim časove ove napredne discipline. Pilates smatram idealnim načinom vežbanja savremenog čoveka a razlog moje pune posvećenosti ovom vidu fizičke aktivnosti je u spoznaji delotvornosti primene principa kontrologije tokom izvođenja vežbi.
Veliki pečat časovima Pilatesa koje vodim daju znanja koja kontinuirano obnavljam, a nova stičem, širom Evrope, sa profesionalnim instruktorima visokog ranga a koja aktivno primenjujem na treninzima, individualnim i grupnim.
Pozivam sve ljubitelje fitnesa koji, primenom jedinstvenog principa kontrole pokreta i pravilnog disanja, žele postići željenu figuru, unaprediti fizičku kondiciju i dobro se osećati, da se pridruže časovima Pilatesa, kako bismo zajedno iz dana u dan otkrivali delotvornost opisanog principa vežbanja.